California calling

De AirBnB van vannacht is weer goed bevallen, altijd fijn !

We rijden weg en zien dat dit deel van de Highway 1 veel droger en minder groen is dan het stuk dat we gisteren reden.

Na een tip van Anjo (dank !!) rijden we eerst naar Lompoc voor de murals die representatief zijn voor de geschiedenis en cultuur van Lompoc.

Na een rondwandeling rijden we verder door de prachtige bergen en vlak voor Solvang zien we een struisvogelboerderij. Dieren voeren, altijd leuk! En bovendien moeten we hoognodig naar het toilet. Dat blijkt buiten te zijn. In zo’n chemisch toilethok. Die niet doorspoelt. Waar al velen ons voor gegaan zijn. I rest my case. Maar goed, de struisvogels waren erg leuk en je moest ze nog goed in de gaten houden ook met hun lenige nekken.

Solvang is gesticht door 3 Deense immigranten en dat is te zien aan de uitstraling van het stadje met de molens en gebouwen in Deense stijl. We lunchen hier bij het Fresco Valley Cafe en ik wil graag applaus voor mijn salade met crabcake, man oh man wat lekker!!

Na al deze stops is het tijd voor het laatste stuk richting LA. We rijden via Santa Barbara en Malibu Beach; steeds meer mooie auto’s en Daan kan zijn geluk niet op. Op een gegeven moment rijdt er een rode corvette langs die een eigen Insta pagina heeft, Betty_the_Corvetty …. serieus geen geintje.

De mooie huizen van Malibu liggen achter grote poorten en afscheidingen, je ziet er niks van. Wij doen het met de “mindere buurten” van Malibu …

In de verte zien we op een gegeven moment de Santa Monica pier, we parkeren de auto en gaan te voet verder. Op de Santa Monica pier is de Route 66 End of the trail. Aangezien we daar nog een stuk van gaan rijden de komende dagen is dat wel leuk om te zien. Verder is het druk, veel te druk naar mijn smaak, zo’n Ikea-Op-Tweede-Paasdag druk.

Als we even later teruglopen, wordt RJ uit de menigte gehaald om mee te doen aan een straatoptreden. Weer een bucketlist ding afgestreept …

We rijden in de avond naar ons AirBnB voor de komende 2 nachten en maken ons op voor de highlights van LA morgen !

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Wat een heerlijke dag. Solvang is een leuk plaatsje om even gezien te hebben als je er toch langs rijdt. Het weer is ook heerlijk om te zien en RJ is zn roeping mis gelopen zie ik 🙂 (kan die worden ingehuurd)

 2. Leuke afwisselende dag met van alles wat. Santa Monica wel druk, maar leuk om even gezien te hebben inderdaad, wat een bolides rijden er daar rond he! Op naar LA veel plezier daar!

  1. Wat een mooi plaatsje is Solvang, leuk dat jullie die Murals ook gezien hebben. Dat zijn altijd fijne tips….
   Toch wel leuk even in Santa Monica geweest te zijn, al is het maar om RJ te zien op treden. Veel plezier in LA!!

 3. Wat een heerlijke dag weer, en die struisvogels ?. De hwy-1 is prachtig, oh! en die murals blijven tegen! nu de komende dagen LA bezoeken. Veel plezier!

 4. Wat leuk, die struisvogels! Santa Monica lijkt me erg leuk, maar ziet er wel druk uit ja. En wat een prachtige Airbnb zitten jullie nu, geniet ervan!

 5. Zo grappig die struisvogels en gewoon cute van lelijkheid 🙂
  Wat belachelijk druk op de pier en als straatartiest hadden ze beter Fleur kunnen aten meedoen, die is net zo soepel als die gasten 🙂

 6. Maffe beesten toch die struisvogels. Leuke rit, ben benieuwd of LA jullie bevalt zal ook zeker druk zijn, maar wat maakt het uit het is vakantie! Enjoy.

 7. Wat een reis maken jullie. Die past toch meer in ons straatje als de reizen met een camper. 2 mooie Airbnb’s ook.

 8. Wat een heerlijke dag met een paar herkenningspunten die flink heimwee opleveren (al mag ik op dit moment ook niet klagen 😀 ) the West kust is echt geweldig. Is RJ in te huren voor feesten en partijen?

 9. Van alles wat gezien, heerlijke dag. Tja, die mooie bolides zie je daar volop, ze willen ook graag gezien worden? RJ heeft z’n carrière misgelopen zie ik? Ben ook benieuwd wat jullie van LA vinden?

 10. Wat leuk om al die bekende plekjes weer te zien!! Jullie hebben een flink tempo, zien veel!
  In juni zijn we er voor het laatst geweest toen was er bijna elke dag zeemist. Jullie hebben dus ook geluk!!
  Veel plezier verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.