California Dreaming

Na een uitstekende nachtrust gaan we op pad met als eerste stop Carmel. Wat een leuk stadje is dat ! Bij de Carmel Bakery zoeken we wat lekkers uit voor onderweg en als we langs een koffiezaakje komen, kunnen Fleur en ik hun specialiteit, een honing-lavendel latte, niet weerstaan.

Vervolgens maken we nog een rondje door de Golden Rectangle van Carmel met de prachtige huizen en uitzichten.

We beginnen aan de highway 1 die op veel plekken nog in mist gehuld is.

Om elke bocht wacht weer een ander uitzicht en de combinatie van de vaak woeste zee, het groen en de prachtige ruige kustlijn zorgt ervoor dat het fototoestel overuren maakt. We stoppen bij heel veel views voor een korte trail of een prachtig vergezicht. Als eerste bij Point Lobos waar de zeeleeuwen zich verzameld hebben op Seal Rock. Ook voor vogels is het goed toeven hier.

Bij een van de uitkijkpunten zien we een groep dolfijnen door het water springen; ver onder ons maar we zijn er niet minder enthousiast over !

De ooh en aaahhh geluiden zijn tijdens deze rit niet te tellen.

En als we bij San Simeon komen, vinden we het beste live entertainment dat we ons kunnen wensen; de zee olifanten. In 1990 is de eerste zee olifant hier gesignaleerd, in 1992 is het eerste babytje geboren en nu zijn er meer dan 15.000 in dit gebied !! Ik kon niet meer kiezen uit de foto’s en vond het ook een beetje zielig voor de zee olifanten als ze weggegooid zouden worden dus het zijn wat veel foto’s.

Na een prachtige rit met veel natuur en wildlife komen we in Arroyo Grande aan, vlakbij San Luis Obispo. We worden verwelkomd door gebieden vol wijnranken; bij het Italiaanse restaurantje waar we die avond eten, proeven we de lokale Pinot Noir en nemen de rest goedkeurend mee naar de Airbnb voor deze nacht.

Doe mee met de conversatie

20 reacties

 1. Weer zo’n schitterende dag! Ik kan het wel waarderen hoor, heel veel foto’s. Dat is nog meer genieten! Zeker van zeeolifanten.

 2. Wat mooi!!! En de zeemist valt erg mee!
  Gaan jullie nog op het strand rijden in Oceano?
  In Lompoc heb je nog heel veel mooie murals!
  Veel plezier!

 3. Geweldig weer, kan niet anders zeggen en al die wildlife, dat verveelt nooit! Echt super die dolfijnen! Jammer van de mist, maar dat heeft toch ook wel weer iets.
  Mooie dag weer morgen?

  1. Wat heerlijk dat jullie er zo de tijd voor nemen. Leuk om die zeeleeuwen te zien, gelukkig ruik ik ze niet… die lucht!

 4. Wat een super dag. De highway 1 blijft een topper. En die die zeekoeien, wat een lucht he! En die mist die hoort er zo’n beetje bij geloof ik. Helaas. Fijne reis verder weer.

 5. Overweldigende natuur, geweldig al de dieren. Carmel is zo leuk. Jullie maken prachtige foto’s en filmpjes, ik geniet met jullie mee!

 6. Carmel, is inderdaad een schitterend plaatsje, ik vond dat echt iets uit een film hebben. Clint Eastwood is daar nog “mayor” geweest? Jullie rollen van de ene mooie dag in de andere, goed bezig hoor! Die uitzichten en al het wildlife, schitterend! Mooie foto’s en filmpjes?? Is net of wij er ook een beetje bij zijn?

  1. Net op bed al jullie dagen gelezen terwijl ik lig te wachten op mijn verjaardagsontbijt. Wat een heerlijke dagen hebben jullie achter de rug. Zoveel moois gezien. Ik voel je “gelukkig zijn” door alle dagen heen.

 7. Het is daar zoooo mooi! We hebben de route 3x gereden en het verveeld nooit!

 8. Dit is de mooiste route van heel Amerika, volgens mij. Wat hebben jullie veel diëten gezien, echt fantastisch! En hoe was die latte? Het klonk heerlijk!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.