And I think to myself, what a wonderful world

SF hebben we in vogelvlucht gedaan; we hebben 3 dagen uitgetrokken voor de Highway 1 die hoog op mijn verlanglijst stond en je moet op een gegeven moment keuzes maken. We worden wakker in een super bed, met het zonnetje in Monterey, ontbijten en douchen en gaan op pad. We hebben een walvissentocht geboekt en rijden daarvoor naar Old Fisherman’s Warf.

We hebben medicatie ingenomen tegen misselijkheid dus we zijn er helemaal klaar voor. Bij vertrek zien we gelijk tientallen (honderden ?) zeehonden, en in de verte al dolfijnen, maar het is te ver om ze goed op de foto vast te leggen. De boot danst flink op de golven naarmate we verder de Grote Oceaan op varen. Maar niet voor niks; op een gegeven moment zien we in de verte fonteinen en even later worden we omringd door walvissen. Het is Adembenemend, met hoofdletter. Een groep zeeleeuwen speelt met ze mee en ik krijg er gewoon een brok van in mijn keel, zo mooi om deze machtige dieren in hun eigen omgeving te zien.

We hebben een aantal keren geluk om ze te zien. Ze springen niet hoog boven het water uit zoals in mijn droomfoto, maar we kijken, genieten, ver- en bewonderen. Totdat ze onder de boot gaan zwemmen waardoor de boot wel heel erg op en neer gaat. Pilletjes ten spijt houd ik het niet meer. Ik overweeg nog in een seconde om Kate te gebruiken, maar de liefde zit te diep en de kapitein brengt me snel naar een stil plekje op de boot. Met wat tips van de kapitein en de walvissen die verder trekken, gaat het gelukkig snel weer beter. Wat een ervaring was dit, wanneer mag ik weer??

De boot heet ook nog Caroline, wat een toeval!

Bij de haven spotten we nog zeeleeuwen/honden? en warempel een otter die vrolijk door het water buitelt.

We lunchen in een heerlijk visrestaurant met uitzicht op de haven en een cocktail, het beste medicijn voor de maag.

De pillen hebben wel als bijwerking dat we behoorlijk slaperig zijn. De kinderen blijven dan ook lekker thuis en na even een klein dipje rijden RJ en ik de 17-miles drive, een prachtige route, voornamelijk langs de kust met waanzinnig mooie uitkijkpunten en prachtige golfbanen waaronder de golfbaan van Pebble Beach de beroemdste is. Grote wens van RJ is om daar ooit een keer te mogen spelen. We rijden, stappen bij veel uitkijkpunten uit en fotograferen er weer op los.

Op foto’s kun je niet vangen hoe mooi een gebied is, maar terwijl ik dit typ zit ik van enthousiasme weer op mijn stoel te hopsen. Geweldige huizen waarvan je dagelijks de uitzichten zoals op de foto hebt; stel je voor dat je daar met wat drinken naar dat uitzicht kunt kijken en de zon in de zee ziet zakken. Het ultieme zenmoment!

Wat een dag vol indrukken, de een nog mooier dan de ander. Aan het eind van de dag hebben we nog contact met Sanne, Roy en Ian en Virge. Sanne en Roy hebben de watervallen waar Bob Marley zijn haar heeft gewassen bezocht, doordat hun taxi pech had, zijn ze door de politie gebracht! En Ian enVirge? Die bengelen in de jungle van Costa Rica aan een touwtje …. Dat wijntje aan het eind van de dag heb ik dus gewoon heel hard nodig….

Doe mee met de conversatie

21 reacties

 1. Wow, wat geweldig. Ik krijg ook nooit genoeg van dolfijnen spotten maar jullie hebben van alles gezien. Echt genieten.

 2. Wat een ontzettende gave dag, echt eentje om door een ringetje te halen.

 3. Wat mooi allemaal. Kan me voorstellen dat het genieten is voor iedereen. De dolfijnen en de walvissen. Schitterend..

 4. Brings back memories. Zo gaaf alles daar langs hwy 1. Prachtige foto’s en de video’s van de walvissen zijn ook goed gelukt. Je ziet altijd een hoop vogels waar walvissen zitten, zie je nu ook weer goed. Trots op je dat je Kate niet hebt gebruikt voor je weet wel!
  De kids in Jamaica en Costa Rica zijn ook lekker bezig?p[

  1. Precies dat ik op reactie verzenden druk, loopt er een poes over mijn toetsenbord en komen er nog een paar niet bedoelde letters?

 5. Waanzinnig wat een top dag!!! Gelukkig dat je Kate nog kon sparen? Tja en dan als klap op de vuurpijl 17 Miles en Pebble Beach, zijn wij ook geweest, is echt de golfcourse voor de “grote der aarde”.? Een jaar of 8 geleden koste een greenfee toen al bijna $ 1000 pp? niet normaal meer maar schitterend om te zien?

 6. Geweldig hè op zee al die dieren te zien !
  Wat een geweldig verslag weer. Ook in de hitte in Nederland genieten we gewoon mee!

 7. Wat een prachtige dag! Die walvissen, zo gaaf! Word al zeeziek als ik de deining in de filmpjes zie haha.
  En wow, wat een mooie huizen op de laatste foto’s, en de uitzichten, prachtig!

 8. Wat een prachtige dag weer zeg en wat een walvissen en zeehonden hebben jullie gezien zeg, geweldig. Lijkt mij ook waanzinnig om te zien, wat is de aarde toch mooi! Jammer, dat je toch misselijk werd. Ik hoop, dat dat ons bespaard blijft in september. Wat is die kust toch mooi he , jullie hebben zoveel moois gezien, genieten tot de max!

 9. Wat een geweldige dag en wat een indrukken. Fantastisch mooi dat jullie zoveel walvissen gezien hebben. En de 17-Miles drive is zo ontzettend mooi!!!! Echt genieten. Ik ben met je eens dat het niet in een foto te vangen is, maar voor jezelf is het wel een prachtige herinnering zeker als je het met eigen ogen hebt gezien. We genieten met jullie mee!

 10. Wat een geweldige dag, één om nooit meer te vergeten, zowel door de walvissen als door de mooie uitzichten, Wat zijn jullie aan het genieten zeg!

 11. Dat gebied is een van mijn favorieten in de VS en dan vooral om de zeedieren. Ik kan me je stuiteren helemaal voorstellen.

 12. Prachtig de walvissen!! en Highway1 vind ik zelf zoo mooiii!! zo leuk om jullie te volgen 🙂

 13. Wat een geweldige dag! Te gek die walvissen en andere dieren op zee. Die zeeotters zijn altijd zo schattig!
  Ja, zo’n “huisje” met uitzicht op zee zou ik me ook wel gunnen :).

  Have fun

 14. Geweldige dag weer! Leuk al dat wildlife. En de 17 mile drive vonden wij ook een topper.
  Op HBO draait nu een serie “Big little lies” die zich ook in Monterrey afspeelt, mooi gebied.

 15. Wat een geweldige dag weer. Zijn weer aan het bij-lezen vanuit onze vakantie. Jullie foto’s brengen weer vele mooie herinneringen terug… het is daar prachtig. En super zeg die walvissen – geweldig mooi.

 16. Wat een hoop walvissen bij elkaar en wat zijn die vinnen groot zeg. Geweldig en dan nog een mooie route langs de kust
  Mooi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.