If you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair.

De vluchten naar San Francisco gingen voorspoedig. Reken ik de man schuin achter me niet mee, flink rochelend pakte hij een servet en spuugde daar volop zijn net gemaakte fluim in op het moment dat ik even omkeek. Ook welkom aan boord, voelt u zich vooral thuis.

De tweede vlucht heb ik bijna aan het raampje geplakt gezeten, wat een uitzichten! Bij het landen konden we zelfs zwaaien naar een ander vliegtuig.

Met een witte Tahoe reed RJ enige tijd later voor, zwaar beledigd. Hier in SF was het even andere koek, geen skip the counter en een aangewezen auto waardoor hij niet met een gewenste Suburban weg kon rijden.

Voor we ons gaan melden bij het hotel, wilden we nog even naar de Golden Gate Bridge by Night.

Het hotel “Inn at the opera” ligt, hoe kan het ook anders, vlak naast de opera en zodra we binnen zijn, vallen we als een blok in slaap.

De volgende ochtend hebben we om 8.45 uur een tour bij Alcatraz waar een Uber ons naar toe brengt. RJ meldt dat we een beetje haast hebben; nou dat hebben we geweten … Me vastklampend aan Kate en de deurleuning en met dichtgeknepen ogen, word ik uitgelachen door de kids; de chauffeur vliegt echt door SF en bij de heuvels komt de auto zelfs even los van de grond. Maar we zijn dus wel op tijd, dat ik met een wit gezicht om luiers sta te bidden is bijzaak.

Het is aardig fris; met 14 graden varen we naar Alcatraz.

Wat een belevenis om hier rond te lopen . De audiotour maakt het helemaal levendig. We hadden een tip van Linda gekregen om de Engelse tour te doen omdat je dan ook echt de stemmen hoort van ex-gedetineerden en cipiers. De tour maakt indruk en in gedachten zie je Al Capone, The Birdman en andere bekende boeven hier al rondlopen. Daan heeft er al veel over gelezen en vindt het geweldig dat hij hier nu zelf rondloopt.

Aan het eind koop ik een boek van een man die hier echt gevangen heeft gezeten, voor vervalsing en een heleboel geknoei met geldzaken. Dat hij uit andere gevangenissen 3x is ontsnapt helpt ook niet mee. Wat een bizar idee dat hij hier nu staat. Ik koop zijn boek en hij signeert het met de verkeerde datum; old habits die hard.

Na enkele uren op Alcatraz lunchen we buiten in het zonnetje bij het Hard Rock Cafe op Fisherman’s Wharf, waarna we vol goede moed de rest van SF gaan verkennen.

Bij pier 39 genieten we van de zeeleeuwen; ondanks dat het paarseizoen is, zijn er toch wel een heel aantal en ze voeren een show op hoor.

We halen de auto en rijden Lombard Street af, we maken foto’s bij Coit Tower en China Town, en we gaan kijken bij The Painted Ladies uit de serie Full House en doen een goede indruk op van de stad.

RJ wil graag naar Silicon Valley op weg naar Monterey waar we vanavond slapen.

Als we via het begin van de Highway 1 naar Monterey gaan, zien we mooie uitzichten en rond de klok van half 9 arriveren we bij onze airbnb waar een geweldige host een heel warm welkom geeft, hij kent me vast…proost!

Doe mee met de conversatie

24 reacties

 1. Ah, die mooie westkust! Ik hoor graag waar jullie zitten in Monterey! Ben voor kennissen met drie grote kinderen een reis aan het meeplannen voor volgende zomer 🙂

  Ziet er fris uit daar na alle zonnige Florida-foto´s!

 2. Wat een heerlijk SF dag. Jullie lijken wel chinezen; alles in een dag gedaan! Knap! Fantastische foto’s. Ik geniet met jullie mee. Goede ‘zwembroek’ ook van die badgast.

  1. Volle dag en dan ook nog naar Monterey. Blijft apart Alcatraz en heerlijk weertje zo met de zon erbij. Monterey is ook een leuke plaats.

 3. Veel gezien in korte tijd !
  Het ziet er prachtig uit ! En ook super dat het weer goed is.
  Veel plezier vandaag !

 4. SF, wat een geweldige stad. Alleen jammer dat er tijdens de vakantie weer “gehaast” moet worden, deze keer om de boot te halen ?? Alcatraz blijft indrukwekkend. Piet 39, altijd gezellig. Jammer dat jullie er maar kort zijn ??

 5. Geweldige dag en wat een tempo hebben jullie. Zoveel moois te zien aan die kant!

 6. Je gaat goed vooruit met vliegen, i.p.v ogen dicht nu aan het raampje gekluisterd?
  Wat een belevenis is Alcatraz hè, wij vonden het ook heel apart om daar te lopen. Whah die(bijna)blote man, hilarisch!
  Jullie gaan toch nog wel even stoppen bij het Julia Pfeiffer Burns state park (in de buurt van Big Sur)voor het machtige uitzicht?

 7. Wat een hoop gedaan en gezien en wat leuk geschreven weer, net of ik er bij ben in die Uber ?. SF is zo’n leuke stad! Die man die lag te zonnen, om te gieren. Hij durft wel ?
  Al een stuk highway 1 afgelegd , prachtig ook daar! Mooie dag morgen!

 8. Wat een top dag. Echt heel veel gezien. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal nog meer tegen gaan komen.

 9. RJ, nu heb ik een keer “hoe zorg ik er voor dat ik in mooie bak rij als ik hem niet zelf kan uitzoeken” tip voor je. 1: zorg er voor dat Ca een goed, zichtbaar, maar wel een net decolleté laat zien. 2: geef haar de papieren van de autohuur en zeg dat zij de auto mag regelen. 4: zij zal verbaasd naar je kijken en twijfelachtig naar het, hoogst waarschijnlijk, kleine Mexicaantje lopen. 5: het, hoogstwaarschijnlijk, kleine Mexicaantje ziet een vrouw in nood en helpt haar graag uit de brand. 6: Ca laat, nog steeds verbaasd dat zij de auto moet regelen, de papieren zien. 6: de, nog steeds hoogstwaarschijnlijk, kleine Mexicaan zal een “sweet” ride voor haar regelen. 7: de, nog altijd hoogstwaarschijnlijk, kleine Mexicaan komt met een flinke bak aanrijden. 8: nu kom jij te voorschijn en geeft de beste man een leuke fooi en hij zet dan ook nog de koffers voor jullie in auto.
  Althans, zo hebben wij op Orlando Sanford Airport iedere keer onze auto geregeld ?. Zie onze blog: http://www.peacelog.nl/de-reisdag/ ?

  1. Ik wed dat je de meest gevatte onderschriften bij de man in het gras heel bewust achterwege hebt gelaten ?…. maar wat is het toch een stad om verliefd op te worden!!

  2. Hahahaha !!! Klinkt goed 😉 ! Lukt me overigens anders ook altijd wel, maar deze keer was het problematisch. Het was ook een klein Mexicaantje, maar nu stonden er 2 grote mannen in pak achter hem aantekeningen te maken, dus hij wilde zich heel strak aan alle regeltjes houden … Denk dat er van hoofdkantoor controle of zo was … Helaas !!! Maar zoals jij het doet, klinkt ook erg goed, hahaha !!!

 10. Leuke belevenissen weer zeg, ja jammer niet bij elk vliegveld kan hij zijn auto kiezen, wij hadden dat laatst bij Sanford maar ja wat vind je klein he? als je in Nederland in een Tahoe rijd is dat enorm.
  Welk leuk daar in San Fransisco zo te zien, veel plezier met de verdere trip.

 11. Drukke dagen, maar wel heel leuk allemaal! SF lijkt me een mooie stad om te bezoeken.
  Die man in die “zwembroek” hahaha!

 12. Wat een prachtige dagen en ook heel indrukwekkend het bezoek aan Alcatraz. Begrijp ik het goed, heeft RJ een nieuwe zwembroek?

 13. Oh wat een heerlijke beelden en wat hebben jullie het geweldig (op de auto na dan 😉 )
  Super leuk om Lombard street te rijden en dan al die zeeleeuwen en vreemde figuren met een vingerhoedje op!

 14. Wat hebben jullie al veel gezien! Gave stad is SF, hè!! Bezoek aan Alcatraz lijkt mij ook heel indrukwekkend! Wat een temperatuur verschil!! Daar heeft de man in het park niet zoveel last van! Naaktlopen is in SF toegestaan, deze was nog heel decent??

 15. Geweldige stad en dito sight seeings!
  Ik mis natuurlijk wel 1 foto in Silicon Valley, maar het is jullie vergeven. Have fun op jullie gewelsige trip!

 16. Wat een schitterend verhaal weer?? maar je was wel op tijd dankzij de uber??

 17. Zooo, in één dag San Francisco “doen”, zeker weten dat jullie geen Aziatisch bloed hebben? :).
  Geniet nog van alle moois dat op jullie pad komt.

  Groetjes,

 18. Omg!!! Dat schaamlapje. Jij zegt dat het frisjes is maar dat kan kennelijk de pret niet ‘drukken’. ????? Mooi verslag weer. Ik lach me gek.

 19. Wat een superflitsend bezoek aan SF en wat hebben jullie in die korte tijd veel gedaan! Altijd leuk om over ‘mijn’ stad te lezen (ik heb er vlakbij gewoond), maar zoals ze zeggen, je doet nooit de toeristische dingen waar je woont, dus Alcatraz heb ik nog nooit gezien. Toch eens doen als ik dat zo hoor en zie. Gaaf hoor! Heel veel plezier ook in Monterey. Carmel is ook zo leuk! Wel mistig daar waarschijnlijk rond deze tijd van ‘t jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.