Oh, what a beautiful morning

Om 5 uur word ik wakker, om half 6 ben ik klaar met appen, nu.nl, social media en plannen bedenken en doe ik wat kleine kinderen ook doen tijdens een logeerpartij … Ik kuch wat, maak eens wat geluidjes en zodra ik een wimper zie bewegen bij RJ kweel ik op indringende fluistertoon: “Goedemorgen schatje, ben jij ook wakker!” Happy wife, Happy life moet je maar denken.

En zo zitten we even voor 7 kant en klaar in de auto, halen een koffie voor onderweg en gaan op pad naar Lake Apopka.

Zodra we bij het water zijn, is het duidelijk dat we niet voor niks zo vroeg op pad zijn gegaan. Het is een drukte van jewelste in wildlifeland. Vogels zitten op de uitkijk om de lekkerste vissen uit het water te halen en dat betekent dat het “all you can eat buffet” voor de alligators ook geopend is en er een lange wachtrij is. Zoveel gators hebben we nog nooit gezien ! Ze zijn heel actief, draaien in het water en zijn duideljk op zoek naar de beste hapjes.

We zien een reiger gefocust op zijn eigen ontbijt terwijl een gator langzaam dichterbij komt. We houden onze adem in en je hebt de neiging om te roepen dat hij uit moet kijken of de film vanachter je kussen verder te kijken. De popcorn ontbreekt nog … Maar we zijn in Amerika dus net op tijd heeft Reiger het in de gaten, haast zich naar de kant en zo kwam alles toch nog goed.

Heerlijk om hier een tijd door te brengen en het ontwaken van de natuur te horen en te zien.

Op de terugweg komen we langs een aantal resorts waar ik even wil kijken ivm werk. Mensen beginnen de weg naar FloridaFun4You goed te vinden en ik wil hun vragen graag zo goed mogelijk beantwoorden als ze een villa willen boeken. RJ bedenkt nog even dat we dus eigenlijk niet op vakantie zijn, maar dat het werk is en aan zijn glimmende ogen te zien denkt hij aan aftrekposten. En zo heeft ieder zijn eigen dromen.

In de middag horen we de bel en verrast Ron ons met een bezoekje. We kletsen gezellig bij en spreken meteen af om in de avond samen te eten. De kinderen blijven thuis; deze week is hun chillweek, vanaf volgende week hebben we een druk programma en een avondje Netflix en kip van de Publix vinden ze een prima idee ! Om 6 uur beginnen we bij de Longhorn en eten daar heerlijk ! Na afloop rijden we naar Celebration waar we ijs halen bij Kilwins. Opposites attrack zeggen ze wel eens; want hoe gek RJ ook is op ijs, mij maak je er echt niet blij mee dus ik hou me bij koffie.

Als afsluiter nemen we nog een drankje bij Town Center, ook in Celebration, en zo zijn we weer helemaal op de hoogte hoe het met Ron en Monique gaat hier in Florida. De Amerikaanse levensstijl; het spontane, het beleefde en het leef en laat leven principe bevalt ze fantastisch en we kunnen er alleen maar mee instemmen !

Ook erg leuk om te horen hoe enthousiast Ron is over zijn werkzaamheden als makelaar. Wij krijgen vaker vragen over wat er bij komt kijken als je een huis wil kopen in Amerika.

Nou, zoals ze dat in Limburg zouden zeggen als je daar vragen over zou hebben: “Neet lang helle, Ron Biegelaar belle!

Doe mee met de conversatie

17 reacties

  1. Apopka vonden wij ook érg leuk, veel gators by the way.
    Leuk die foto van Calabay park, zaten we in 2011

  2. Er is even vroeg opstaan maar dan heb je ook wat. Heerlijk eten en bijkletsen met “de Biegjes” is natuurlijk erg gezellig. Topdag.

  3. Apopka hebben wij in mei ook bezocht, erg leuk! Ook leuk om bekenden te ontmoeten als je op reis bent.

  4. Lekker vroeg op pad en dan ook gelukkig heel veel wildlife zien. Mooi al die foto’s. Gezellig uit eten met Ron en Monique en een Kilwins als afsluiter, heerlijk zo’n vakantiedag.

    Gr. Ronald

  5. Zo herkenbaar dat vroege tijdstip??
    Geweldig om zoveel beesten te zien, ik hoor gewoon een spannend muziekje bij het zien van de foto’s van de Kroko en de Reiger?.
    Heerlijk om zo overuren te kunnen schrijven?

  6. Wat een geweldig moment om wildlife te spotten. Dat maakt ‘t zeker waard om lekker vroeg op pad te gaan. Jullie hebben weer een heerlijke dag gehad en lekker afwisselend!

  7. Oh Lake Apopka!!! Zo heerlijk daar. Staat ook weer op ons lijstje voor dit jaar. Wat gezellig om zo de dag af te sluiten. Echt vakantie.

  8. Heerlijk, dat vroege wakker worden en dan lekker op tijd op pad.
    Zo mooi daar, Lake Apopka. Zag gisteren nog een filmpje hoe een reiger een konijn verslindt, zal het je niet aan doen 🙂
    Maar de natuur is prachtig.
    Een gezellig etentje als afsluiter, topdag!

  9. Haha, heel herkenbaar, dat kuchje in de vroege ochtend.
    Een dag met van alles wat. Verheug me op het volgende verslag.

  10. Dat was boffen met het wildlife. De kids vermaken zich wel als jullie weg zijn(als er maar wifi is?) Gezellige avond met Ron en Monique, topdag!
    Have fun!

  11. De LAWD blijft zo leuk , dit is ook de reden waarom wij tijdens onze aankomende trip op weg naar het zonnige zuiden, 2 nachten in Orlando gaan verblijven. En een avondje bijpraten met Ron & Monique lijkt mij reuze gezellig 😉

  12. Heerlijk, zo vroeg op en lekker een zijn met de natuur!
    Was weer een mooie dag, en heerlijk om mee te lezen, en tja Caroline, als het ook nog werkvakantie word, kunnen jullie nog een keer extra gaan…????

  13. Hey, jullie zijn vlak bij de villa geweest die wij altijd huren. Aan de andere kant van de weg bij Hampton Lakes.
    Wat leuk dat de mensen je site steeds vaker vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.