Almost there, going nowhere

Zondag brak dan eindelijk de dag van vertrek aan. Shy werd om half 1 opgehaald en ik vond het wel zo netjes als ze fris gewassen bij haar Resort aan zou komen. Dit behaagde Hare Koninklijke Hoogheid totaal niet en het geworstel in het bad leverde voor mij een bootcamp XXL, een kletsnatte badkamer en outfit en dodelijk beledigde Queen op. Tig excuses en afscheidkusjes later was Shy weg, gooiden wij onze spullen in de koffers, zwaaiden het huis, waar de komende weken goed op gepast wordt, uit en reden aan het eind van de dag naar het Park Plaza Hotel bij Schiphol.

Prachtige kamers, op het toilet na … Denk je nog even te kunnen genieten van de privacy binnen het kleinste kamertje voor je de toiletten in Amerika weer ziet, komen ze hier met glazen deuren ! Matglas weliswaar, maar je kunt er toch akelig goed doorheen kijken ! Dus toen ik RJ, lachend, hoorde zeggen dat hij mij kon zien, was dat het einde van de toiletvreugde; dan nog liever de Amerikaanse exemplaren met kieren aan de zijkant.

Om dit alles te vergeten en natuurlijk te klinken op een mooie vakantie en dito vlucht, kiezen we een lekker drankje (laten ze nou een erg goede cocktailkaart hebben) in de bar en maken ons op voor een goede nachtrust. Morgenochtend brengt de shuttle ons naar Schiphol en rond deze tijd zijn we in Florida, jubel ik nog … How little did we know …

Goedgemutst en uitgeslapen lopen we de terminal binnen, goedgemutst staan we op tijd aan de balie om de koffers in te checken, goedgemutst kwelen we goedemorgen tegen de aardige grondstewardes. Totdat ze vraagt of RJ en Fleur wel hun ESTA hebben aangevraagd. Wat bleek …”iemand” die bij ons altijd de ESTA regelt, had zich vergist in de data en de ESTA van beiden verliep gisteren. Lang verhaal kort: de snel opnieuw aangevraagde ESTA met goedkeuring nam 2 uur in beslag, en dat was net een kwartier langer dan dat we mochten inchecken. Normaal is dit binnen 15 – 30min gelukt, maar niet deze morgen … Geen vlucht voor ons en alle vluchten voor de rest van de dag waren vol. Een lieve dame van Delta kon ons nog net op de vlucht van morgenvroeg zetten. Godzijdank zijn we nog redelijk vers van de pers getrouwd en nog walgelijk klef dus geen stoom uit de oren of klinkende ruzies, oke, een wat hoger opgetrokken wenkbrauw dan normaal, maar daar blijft het dan ook bij. En zo sjokken we terug naar ons, snel opnieuw voor een nachtje geboekte, hotel …

We verdrinken ons verdriet bij restaurant Cor & Don (ja, die van…) en gaan morgenvroeg met hernieuwde moed richting Schiphol.

Maar een klein duiveltje op mijn schouder fluistert slechtigheid …. Psst, Ca, een man met schuldgevoel en die taxfree winkels morgen, DAT biedt kansen.

Doe mee met de conversatie

42 reacties

 1. Oh… briljant! NOT! Wat een begin van jullie reis… Ik zie die creditcard van RJ zo in jouw nieuwe tas vallen ? voor heel veel shop-uitjes

 2. Enjoy your trip. Hoop dat jullie morgen wel in de lucht zitten. Vanavond gewoon een extra wijntje ????

  1. Oooooh!!! Hahahahha!
   Maar ik zie een nieuwe bff van Kate aankomen idd… iets met schuldgevoel ?

   Goeie reis dan maar voor morgen!

 3. Oooh wat balen voor jullie en wat een hilarisch verhaal voor ons lezers (sorry).
  Caroline, voordeel is: vrouwen vergeten niet snel dus de komende jaren heb je altijd iets waar je op terug kunt vallen.

 4. ? niet leuk al dat gedoe voor jullie, maar zit met big smile het verslag van jullie dag 1 te lezen… Hoop dat dit alle tegenslag is van deze reis.. Positieve thinking zijn jullie goed in…??

 5. Wat een domper zeg, nou ja morgen herkansing.
  Gebeurd is gebeurd, jammer dat het net 15 min te laat was om in te checken. Maar fijne reis morgen en dan eindelijk naar Florida!

 6. Oh wat shit! Fijn dat je kon omzetten naar morgen. goede vlucht dan nogmaals…

 7. Nou ja, niets aan te doen toch , gelukkig morgen in de herkansing 😉

 8. Oh wat balen, maar moet toch ook wel lachen. Had van jullie wel verwacht dat dit soort dingen gecheckt worden voor vertrek haha. Maar goed, ik heb makkelijk praten, want hoef alleen mijn eigen ESTA maar te checken.
  Fijn dat jullie op de vlucht van morgen overgeboekt kunnen worden en alsnog kunnen vertrekken. Goede reis en veel plezier!

 9. GOODNESS!!!! Hoe KAN dat nou???? Let’s goooooooo shopping.

 10. Oh wat balen maar jullie maken er gelukkig weer het beste van. Mijn man vergat ooit zijn rijbewijs en daar stonden we dus voor de Alamo balie. Omdat ik eigenlijk nooit rij in the USA had ik de mijne ook niet mee. De eerste vier dagen hadden we dus geen huurauto……ook heel vervelend. Ik vroeg me wel af: moesten jullie nou hele nieuwe tickets betalen of was Delta zo coulant om jullie gratis over te boeken? Top dan zeg, service!

  1. Ook nog een heel gedoe; KLM rekent gewoon de hoofdprijs, maar na 45min met Delta USA aan de lijn, uit coulance overgeboekt. Die Amerikanen weten wel wat service is, en voor ons dus zo goed als altijd Delta in de toekomst (niet de eerste keer dat ze zo goed meedenken) !

   1. Oh wat balen zeg, ben je helemaal klaar en in verheugmodus, gebeurt dit. En dankzij de laatste alinea weten we meteen wie “iemand” is… ?

   2. Goed om te horen! Wij vliegen ook vaak met Delta! Altijd erg tevreden.

 11. Oooh wat Kloote zeg! Wij hebben een soort van zoiets dit jaar in Florida gehad. Man lief ging de gehuurde auto ophalen maar zijn rijbewijs was al 7 maanden verlopen…. ik heb geen creditcard op mijn naam, iets met een gat in mijn hand…. dat was ook een hele toestand….. hoop dat jullie morgen alsnog lekker opweg gaan…..

 12. Oeh ? dat is BALEN gelukkig dat jullie nog zo klef zijn anders zou die weleens een heel vervelend begin geweest zijn ? Maar ik voel een mooie tas aankomen ? fijne avond en hopelijk morgen een betere start.

 13. Zo vreselijk zeg, als dit bij ons had gebeurd nou ( 30 jaar samen) ?
  Maar ja er zijn ergere dingen in de wereld en gelukkig omgeboekt naar de volgende dag, nou laat dit de vakantiepret niet drukken en op naar het beloofde land.
  Misschien komen we elkaar nog tegen in Orlando, wij komen donderdag aan.

  Groetjes Patrick

 14. Dat is niet leuk, gooi er een borrel in, lekker vroeg naar bed, en morgen vliegen jullie naar eindbestemming.
  Goede vlucht voor jullie.
  Ik kijk uit naar je verhalen.

 15. Neeeeee, RJ!!!! Dat gaat je geld kosten. Dat wordt goedmaken met zeker een sister wife Kate. Maar gelukkig kon het nog redelijk snel opgelost worden en gaat nu morgen het feest van start. Snel vergeten

 16. Ohjeeee, nou gaf ik nog aan in de Insta Poll, dat Schiphol het allerleukste is wat er is, maar slapen doen we er eigenlijk alleen maar in de pauze van de nachtdiensten ?
  Er zit niets anders op…In een rechte lijn naar Gassan morgen ?
  Neem nog een extra cocktailtje bij Cor en Don en safe travels voor morgen!

 17. Ownee! meen je niet ?. Nou ik weet niet hoe ik zou reageren maar ik ga ook even checken….
  Fijne vlucht voor morgen

 18. Dat zijn ze hoor; de blogs met kommer, kwel, rampspoed, ellende en doorschijnende deuren…daar lusten we wel pap van! En vanaf morgen dan snel overschakelen naar probleemloze vluchten, ruime zitplaatsen voor de hele club een een Chevrolet met treeplankjes voor Hem en tassen vol tassen voor Haar… Het monster is goedgekeurd; laat de partij maar komen!

 19. Ontzettend balen natuurlijk maar jullie pakken het wel heel goed op. Het is wat het is en morgen in de herkansing. Sorry dat ik tijdens het lezen toch wel in de lach schoot.

 20. Oh jee!!! Wat een toestand!! Ik zie het zo voor me???
  Gelukkig snel en goed opgelost! Goede reis morgen!

 21. Neeee, wat een paniek zal dat (eventjes) zijn geweest! Dat eerste gevoel als je het hoort ? Nou ja, nog een nachtje in het hotel met de glazen deuren en dan op naar de US. Safe travels alvast!

 22. Shop.All.The.Things.
  Schuldgevoel kan worden afgekocht, zolang het bod maar hoog genoeg is.
  Hopelijk kunnen jullie je morgen weer goed opladen, even adem in-adem uit. En dan genieten maar!

 23. Zo’n wc deur in dat hotel, wie zit daar dan wel op te wachten. Ik snap dat echt niet. Wij hebben zelfs een keer een wc zonder deur gehad.

 24. Denk dat RJ zich nog het meest ellendig voelt over het feit dat hij zijn eerste steak misloopt 🙂 Maar dank ! ik loop alles ook nog even na wat betreft de papieren. Fijne vlucht vandaag. En op het moment dat je de eerste shop binnenloopt…… alles vergeven en vergeten.

 25. Ik zie dat jullie gratis omgeboekt zijn…..wat een service en wat een geluk……maar inderdaad heel vervelend.

 26. Omg, dat is echt balen!
  Hoop dat dit de ergste tegenslag is….
  Maar jullie maken er toch wel wat leuks van.
  Een heel goede vlucht gewenst!!

  Ik ga weer volgen, gezellig!!??

 27. Haha. Een opgetrokken wenkbrauw. Ik zou er iets anders op reageren maar dat komt dan weer misschien omdat wij bijna 10 jaar getrouwd zijn. ?. Die cocktail (mijn favo) zou ook wel weer een hoop goed maken. Heel veel plezier en geniet van jullie mooie vakantie. Knuffels van ons

 28. ik rol hier door de kamer van de lol miss perfect mot wachten hahaha.
  Maar om nu die zielige kofferdrager daarmee gelijk een poot uit te rukken. En op vakantie steeds te laten bloede is volgens de manmotfrauverwennen treurig. ha ha

  nog een fijne reis in een klein 4 zittertje

 29. OMG, dat was vast wel ff stress daar op Schiphol.Het levert idd wel weer een blog op om van te smullen. Wat fijn dat Delta USA jullie omgeboekt heeft. Dat is toch wel echte Amerikaanse klantvriendelijkheid.
  Ik wens jullie vandaag een hele voorspoedige reis!

 30. OMG ?
  En dan net een kwartiertje te laat. Nou ja, later kunnen jullie er vast om lachen?
  Fijne reis en een fijne vakantie.

 31. Jeetje wat een toestand, het heeft geen zin om je er druk overste maken je veranderd er toch niets aan.gelukkig kon Delta jullie tegemoet komen. Fijne luchtvaartmaatschappij is onze ervaring. Nu snel dit vergeten en gaan genieten, veel plezier allemaal!

 32. Ohneeeee wat is dit dan weer…… Maare idd vooral rustig blijven en kom maar op met al die goed makende shopmomentjes. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.