Dag 13 en 14 Relaxen, afspraken met vrienden, shoppen en lekker eten

Na twee drukke dagen hebben we vandaag een relaxdag op het programma staan, heerlijk! De was draait dus op volle toeren, ik vouw vrolijk de kleding en ga vlijtig (want straks komt bezoek) aan de slag met poetsdoekje en huishoudelijke spray. Zwembad en boeken doen de rest en voor we het weten is het tijd om boodschappen te doen voor een gezellige bbq.

image

Onderweg is er altijd weer iets te zien.

image

Rond de klok van vier komen Ronald, Ethel met hun dochters Merel en Carlijn op bezoek. Met Ronald en Ethel spreken we vaker af, maar de beide dames had ik nog niet ontmoet dus dat is extra leuk. Merel had heerlijke koekjes gebakken die de volgende ochtend op miraculeuze wijze waren verdwenen??.

We drinken wat en kletsen gezellig waarna Carlijn en Fleur al snel het water induiken. De dames kunnen het erg goed met elkaar vinden en hebben zich tot laat samen erg goed geamuseerd.

image

image

image

Samen met fliflops en cupcakes hebben we een erg gezellige middag/avond en nemen we rond half twaalf afscheid om meteen het bed in te duiken.

image

image

We slapen de volgende dag verrassend genoeg wat langer dan anders en gaan rond tien uur op pad. We rijden Walt Disney World binnen, een enorm gebied met vier pretparken, twee waterparken, een enorm aanbod aan hotels en twee entertainmentgebieden met restaurants, winkeltjes etc (red RJ: en niet te vergeten verschillende golfbanen). Het is een land op zich waar alles in hun eigen stijl is tot de bewegwijzering aan toe. Alles is extreem goed onderhouden.

image

image

Om half 11 hebben we een koffieafspraak met Twan, Christel en hun zoon Jesse bij, hoe kan het ook anders, Starbucks. Het is een redelijk nieuwe vestiging in Downtown Disney en werkelijk prachtig! Uiteraard hebben ze weer heerlijke koffie, maar deze vestiging heeft voor de avond wijn- en kaasplankjes, niet iets wat je bij Starbucks zou verwachten. Aan de achterkant is een mooi rustig (onontdekt?) terras, inclusief open haard, met dito uitzicht waar het erg fijn zitten is.

image

image

image

Terwijl we gezellig aan de klets zijn, worden we verrast door een amfibievoertuig dat hier door het water rijdt. Dat is wel een erg bijzonder gezicht en we maken foto’s.

image

Jesse en Fleur amuseren zich binnen met een soort Digibord en Daan is happy want Starbucks heeft gratis Wifi. We nemen afscheid en wij lopen verder Downtown Disney in, na een kwartiertje geschuild te hebben voor een heftige regenbui.

image

image

We lunchen bij The Boathouse en gasten naast ons hebben een dessert voor vier personen wat werkelijk zo enorm is dat je er met het hele restaurant van zou kunnen eten. Met Amerikanen raak je in no time in gesprek en even later wordt het toetje, correctie, de toet doorgeven naar onze tafel. Mocht iemand hier ooit gaan lunchen, houd dan aub rekening met de porties…een voorgerecht of kleine salade is al veel meer dan genoeg.

image

image

image

image

Vlak achter ons is een podium met uitnodigend bordje, maar met een doordringend “waag het” van de kids, besluiten we om onze zangkunsten te laten voor als we in de auto zitten en gaan we verder op weg.

image

We lopen langs restaurants in allerlei thema’s en gaan binnen bij de legozaak waar ze hard gebouwd hebben. Ik moet er niet aan denken wat dat voor geduld vergt. Buiten wordt een wedstrijd gehouden; je bouwt je voertuig en degene die het snelst is, wint. Mannetjes én mannen doen vol overgave en dodelijk serieus hun best, de vrouwen kijken op veilige afstand mee.

image

image

image

image

image

image

We belanden in een enorme disneywinkel, volgens RJ zelfs de grootste van de wereld. We lopen langs een beautysalon voor prinsessen waar kleine meisjes met hun pas gekochte prinsessenjurkjes en accessoires omgetoverd worden in de prinses van hun keus. Trotse miniprinsesjes met zo mogelijk nog trotsere moeders komen naar buiten, gestyled tot in de puntjes. Alles voor je huisdier in Disney stijl, spullen voor in de keuken, kleding, speelgoed; noem het maar op en ze hebben het tot een Mickey Vuitton Original aan toe. Zelfs een bezoek aan het toilet maakt me hier blij, gesloten deuren en een heerlijk bubbelgumgeurtje.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

We sluiten af met de kerstwinkel die hier het hele jaar open is (red RJ: en uiteraard nog even gratis chocolaatje bij Ghirardelli) en gaan dan naar huis. Daan en Fleur willen het zwembad in en wij gaan “snel” nog even naar de outlet gewapend met kortingskaart op kortingskaart op kortingskaart.

image

image

image

Na gedane zaken halen we de kids op en sluiten af bij The Bonefish Grill die bij RJ nog op het verlanglijstje stond. We genieten van de vis waar zowel RJ als ik erg van houden (red RJ: naast de seared Ahi Tuni als voorgerecht, een lekker stuk zalm en Chileense zeebaars). Via Anita hadden we al vaker gehoord over haar favoriete voorgerecht en dat delen we. Inderdaad overheerlijk, maar een tip….spreek de naam bij het bestellen (Bang Bang Shrimp) niet zo hard uit dat puber het hoort….

image

image