Dag 13 en 14 Relaxen, afspraken met vrienden, shoppen en lekker eten

Na twee drukke dagen hebben we vandaag een relaxdag op het programma staan, heerlijk! De was draait dus op volle toeren, ik vouw vrolijk de kleding en ga vlijtig (want straks komt bezoek) aan de slag met poetsdoekje en huishoudelijke spray. Zwembad en boeken doen de rest en voor we het weten is het tijd om boodschappen te doen voor een gezellige bbq.

image

Onderweg is er altijd weer iets te zien.

image

Rond de klok van vier komen Ronald, Ethel met hun dochters Merel en Carlijn op bezoek. Met Ronald en Ethel spreken we vaker af, maar de beide dames had ik nog niet ontmoet dus dat is extra leuk. Merel had heerlijke koekjes gebakken die de volgende ochtend op miraculeuze wijze waren verdwenen??.

We drinken wat en kletsen gezellig waarna Carlijn en Fleur al snel het water induiken. De dames kunnen het erg goed met elkaar vinden en hebben zich tot laat samen erg goed geamuseerd.

image

image

image

Samen met fliflops en cupcakes hebben we een erg gezellige middag/avond en nemen we rond half twaalf afscheid om meteen het bed in te duiken.

image

image

We slapen de volgende dag verrassend genoeg wat langer dan anders en gaan rond tien uur op pad. We rijden Walt Disney World binnen, een enorm gebied met vier pretparken, twee waterparken, een enorm aanbod aan hotels en twee entertainmentgebieden met restaurants, winkeltjes etc (red RJ: en niet te vergeten verschillende golfbanen). Het is een land op zich waar alles in hun eigen stijl is tot de bewegwijzering aan toe. Alles is extreem goed onderhouden.

image

image

Om half 11 hebben we een koffieafspraak met Twan, Christel en hun zoon Jesse bij, hoe kan het ook anders, Starbucks. Het is een redelijk nieuwe vestiging in Downtown Disney en werkelijk prachtig! Uiteraard hebben ze weer heerlijke koffie, maar deze vestiging heeft voor de avond wijn- en kaasplankjes, niet iets wat je bij Starbucks zou verwachten. Aan de achterkant is een mooi rustig (onontdekt?) terras, inclusief open haard, met dito uitzicht waar het erg fijn zitten is.

image

image

image

Terwijl we gezellig aan de klets zijn, worden we verrast door een amfibievoertuig dat hier door het water rijdt. Dat is wel een erg bijzonder gezicht en we maken foto’s.

image

Jesse en Fleur amuseren zich binnen met een soort Digibord en Daan is happy want Starbucks heeft gratis Wifi. We nemen afscheid en wij lopen verder Downtown Disney in, na een kwartiertje geschuild te hebben voor een heftige regenbui.

image

image

We lunchen bij The Boathouse en gasten naast ons hebben een dessert voor vier personen wat werkelijk zo enorm is dat je er met het hele restaurant van zou kunnen eten. Met Amerikanen raak je in no time in gesprek en even later wordt het toetje, correctie, de toet doorgeven naar onze tafel. Mocht iemand hier ooit gaan lunchen, houd dan aub rekening met de porties…een voorgerecht of kleine salade is al veel meer dan genoeg.

image

image

image

image

Vlak achter ons is een podium met uitnodigend bordje, maar met een doordringend “waag het” van de kids, besluiten we om onze zangkunsten te laten voor als we in de auto zitten en gaan we verder op weg.

image

We lopen langs restaurants in allerlei thema’s en gaan binnen bij de legozaak waar ze hard gebouwd hebben. Ik moet er niet aan denken wat dat voor geduld vergt. Buiten wordt een wedstrijd gehouden; je bouwt je voertuig en degene die het snelst is, wint. Mannetjes én mannen doen vol overgave en dodelijk serieus hun best, de vrouwen kijken op veilige afstand mee.

image

image

image

image

image

image

We belanden in een enorme disneywinkel, volgens RJ zelfs de grootste van de wereld. We lopen langs een beautysalon voor prinsessen waar kleine meisjes met hun pas gekochte prinsessenjurkjes en accessoires omgetoverd worden in de prinses van hun keus. Trotse miniprinsesjes met zo mogelijk nog trotsere moeders komen naar buiten, gestyled tot in de puntjes. Alles voor je huisdier in Disney stijl, spullen voor in de keuken, kleding, speelgoed; noem het maar op en ze hebben het tot een Mickey Vuitton Original aan toe. Zelfs een bezoek aan het toilet maakt me hier blij, gesloten deuren en een heerlijk bubbelgumgeurtje.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

We sluiten af met de kerstwinkel die hier het hele jaar open is (red RJ: en uiteraard nog even gratis chocolaatje bij Ghirardelli) en gaan dan naar huis. Daan en Fleur willen het zwembad in en wij gaan “snel” nog even naar de outlet gewapend met kortingskaart op kortingskaart op kortingskaart.

image

image

image

Na gedane zaken halen we de kids op en sluiten af bij The Bonefish Grill die bij RJ nog op het verlanglijstje stond. We genieten van de vis waar zowel RJ als ik erg van houden (red RJ: naast de seared Ahi Tuni als voorgerecht, een lekker stuk zalm en Chileense zeebaars). Via Anita hadden we al vaker gehoord over haar favoriete voorgerecht en dat delen we. Inderdaad overheerlijk, maar een tip….spreek de naam bij het bestellen (Bang Bang Shrimp) niet zo hard uit dat puber het hoort….

image

image

18 gedachten over “Dag 13 en 14 Relaxen, afspraken met vrienden, shoppen en lekker eten”

 1. Extreem grappig om te lezen over een gebied wat je als je broekzak kent en weinig geheimen meer voor je heeft, gezien door de ogen van een nieuwkomer !
  Lekker veel foto’s trouwens !

 2. Het was zeker heel gezellig, mede door de cupcake en de flipflops ?????. Leuk dat jullie je toch vermaakt hebben op DD maar het is er wel een grote bouwput aan het worden, dat is wel erg jammer, hopelijk is het straks weer erg mooi. De foto’s zien er leuk uit, zeker van dat kleine toetje van Daan.

  Gr. Ronald

 3. Ik dacht even dat Ronald en Ethel op teenslipper kwamen en cupcakes bij zich hadden maar het was veel beter hahahaha. Lekker een dubbel verslag, nog niet zo makkelijk dat bloggen als je zo veel leuks te doen hebt. Ik zie er eigenlijk altijd een beetje tegenop maar op vakantie gaat het meestal vanzelf. Achteraf ben ik reuze blij want soms weet je nog niet maar wat je in de eerste week gedaan hebt. Die foto van RJ met de Frozen hoed is geniaal……

 4. Nou dat lijken me wel heel onschuldige drankjes, “flipflops en cup cakes” zal vast heerlijk smaken. 😉 Weer een hoop gezelligheid met al die minimeetings.
  Lees ik het nou goed, doe je nu ook al mee met “extreem couponing”! ??

 5. Wij hebben nog even staan kijken bij die amfibievoertuigen, een “ritje” van 20 minuten kost maar liefst $150. Toch maar overgeslagen :-)

 6. Gezellig die visite die flip flops en cupcakes meenemen, haha. Wat een enorme toet bij The Boathouse zeg, grappig dat dit gedeeld werd. Harstikke leuk om te lezen dat jullie bij Bonefish Grill geweest zijn en de Bang Bang shrimp (what’s in a name :) ) gegeten hebben. Geniet lekker verder.

 7. Heerlijk heimwee gekweekt na het lezen van dit blog. Werd bijna door het scherm heengetrokken hahaha. Maar wat weer een lekkere tijd hebben jullie doorgebracht. Dat doen jullie goed…Ga zo door.

 8. Wat een geweldige ervaring voor de Kids. En wat weet je het weer fantastische te vertellen.Geniet er nog van.Heel veel lieve groetjes uit het straatje van ons twee Ien en Mil

 9. Weer twee heerlijke dagen achter de rug. Heel leuk die mini meetings. Wij zijn tot nu toe nog niet veel Nederlanders tegen gekomen. Twee families tot nu toe. Wat een maga toet was dat zeg als dit nog over is van de andere tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>