Dag 12 Zwemmen met manatees !

Aangezien het vakantie is, gaat om zes uur de wekker… Terwijl de straatlantaarns nog aan zijn, de sprinklerinstallatie zijn werk doet en de ochtendnevel over het Floridiaanse landschap hangt, zitten wij in de auto, wel fris maar zeker niet fruitig. Doel van de reis is Crystal River, dé plek om met manatees te zwemmen.

image

image

image

Als we naar het noordwesten rijden en het drukke Orlando achter ons laten, vergaap ik me weer aan het uitgestrekte land. Geen huis te bekennen, wel een kerk en de grote reclameborden die om de paar honderd meter hoog en groot naast de snelweg staan. Ik zie een grote hoeveelheid borden van letselschade specialisten die hun clientèle zoeken in de autobestuurders. Mocht je een ongeluk krijgen, geen probleem, bel mij en ik zorg voor een vette claim. Don ‘t worry, be happy.

image

image

image

Als er weer wat meer bewoonde wereld komt, is dit voor mij meer het typisch Amerikaanse beeld wat ik voor ogen had dan het meer toeristische Orlando. Woningen met Amerikaanse vlaggen, grote, glanzende trucks en op veel plaatsen grote pickups voor de deur.

image

image

image

image

image

We komen bij het American pro diving center aan, mogen de benodigde wetsuits etc pakken en rijden dan een stuk verder naar Pete’s pier en gaan met gids Cory mee de boot op om de manatees te zoeken. Ze zijn er vooral in de winter dus we hopen dat we ze zien. En we hebben geluk icm met een goede gids want na niet al te lange tijd zien we een groepje van vier manatees waaronder een jonkie. Ze laten zich volop aaien, maken buitelingen in het water en willen duidelijk spelen. Ze blijven in de buurt van de boot en spelen zeker wel een uur. Zelfs de gids is enthousiast aangezien er in dit hele gebied op dit moment maar een stuk of 30 manatees zijn.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Terug op de boot vraagt Cory wie die grote bruine slang over het water heeft zien zwemmen…..hij heeft met opzet niks gezegd en dat is maar goed ook. Ik krijg met terugwerkende kracht de rillingen over mijn rug. Als we uiteindelijk terugvaren, is iedereen onder de indruk van deze ontzettend lieve, goedaardige dieren die zo vriendelijk kwamen spelen. Gelukkig zijn er zeer strenge regels en diverse beschermingsprogramma’s om de veiligheid van de manatees te waarborgen.

We lunchen bij Applebees en rijden richting huis waar we Winter Garden passeren, een groot gebied met heel veel grote, bekende winkelketens. Het terrein is zo groot dat je met de auto van winkel naar winkel gaat. Dat vond ik in het begin heel erg raar, maar is hier doodnormaal. Bij de Petsmart zien we een tarantula te koop..”doet u mij maar een ja, die lekkere harige graag..”.ongelooflijk!!!! En dan Party City, een gigantische oppervlakte met allemaal spullen om een feestje te bouwen. We weten niet wat we zien en ik zou het liefst alle thema’s in willen slaan.

image

image

We slagen erg goed voor schoenen en sluiten de ronde af met grondig wetenschappelijk onderzoek…welk ijs is nou het lekkerst.. Dairy Queen of Coldstone.. DQ hebben we al heel wat keren goed geproefd en nu is Coldstone aan de beurt. Voor een gedegen conclusie is meer onderzoek nodig vinden we, dus de uitslag moet nog even wachten (red RJ: voor mij staat de uitslag wel definitief vast hoor)

image

Het zal niemand verbazen dat we hierna totaal geen trek meer hebben en we naar huis gaan om daar de zes resterende dagen in deze regio te plannen, omdat we nog zoveel willen doen en zo weinig mogelijk willen overslaan. En diep van binnen roept al een stem….ik wil nog hélemaal niet weg!!!!

25 gedachten over “Dag 12 Zwemmen met manatees !”

 1. Een prachtige ervaring die manateeswim. Zo zwemmen er ook alligators in die rivier. Maar als het moment daar is denk je daar niet bij na. Geniet van jullie resterende dagen en denk nog maar niet aan de terugreis.

 2. Manatees zijn zo gaaf en onwijs mooie ervaring gehad zo te lezen. Geniet nog met volle teugen van de dagen die nog komen… Enne de volgende zal vakantie staat zo weer om de hoek hihih

 3. Lees ik het nou goed….weet RJ al na 1 keer dat Coldstone beter is….hahahahaha. Dat zou hij nog niet toegeven denk ik al was het zo…..;). Wat gaaf dat jullie zijn gaan zwemmen met manatees en wat fijn dat de gids pas erna vertelde over die grote slang….IEKS!! Ennu Caroline, we told you so…..Florida doet iets met me. Nog een paar dagen en wij komen er aan, duurt me te lang.
  Have Fun!!

 4. Zwemmen met manatees is zo gaaf, wil het nog een keer gaan doen maar dan wel met een goede onderwatercamera mee. En inderdaad zitten daar ook alligators, dus……

  Voor wat betreft DQ en Coldstone hou ik het zelf nog even op Twistee Treat ( ben je daar al geweest ? )

 5. Manatees zijn zo leuk! Super dat ze er nog waren. En grappig dat je nu al zo verslaafd bent aan Florida haha! Geniet nog lekker zolang jullie daar nog zijn!

  1. He wat vreemd, was nog niet klaar met typen..?.
   Ons lijstje dus..

   In elk geval hebben jullie er weer een leuke dag op zitten!

 6. Manatees zijn zo leuk, geweldige ervaring om met ze gezwommen te hebben. En wat een geluk dat jullie er vier troffen. Wij hebben er dit jaar ook heel heel gezien, veel meer dan anders en op verschillende plaatsen… Altijd tijd te kort in Florida, er is ook zoveel leuks te doen, maar je kan natuurlijk altijd weer eens terug komen!

 7. Wat een leuk uitstapje zeg, je moest er wel vroeg voor opstaan maar wat een geluk dat jullie toch manatees zagen. Jullie krijgen wel de Grand Tour van Robert-Jan zeg, super!

 8. Manatees…..ik heb ze toch effe moeten googlen hoor. Nog nooit van gehoord. ( geloof ik )
  Wat een ervaringen allemaal, super.

 9. He daar waren wij vandaag ook wij hebben een kanotochten gemaakt ook een aanrader en 1 manatee gespot, tja zoveel te doen en zo weinig tijd dat betekend terug komen!!! En heb je al een een ijsje bij de Race Track geprobeerd diversen smaken softijs kan je zelf tappen ik zeg proberen! Voor ons zit het er op en we gaan weer terug naar het mooie Barendrecht veel plezier nog.

 10. Coldstone natuurlijk :-). Nadeel is dat je hem veel minder ziet dan DQ. Weer een top dag want zwemmen met mannetees, zonder mannetees is ook maar zo zo :-).

 11. Wat een mooie ervaring met deze manatees. En ook stoer dat jullie tussen de slangen durven te zwemmen. (Haha)
  En zonder ooit bij coldstone een ijsje gehaald te hebben weet ik de uitslag al van de ijs test, And the winner is ……………DQ

  Gr. Ronald

 12. Gaaf zo zwemmen met manatees, het zijn van die leuk dieren. Lachen van die slang, als je het geweten had was je waarschijnlijk met een spurt naar de boot gezwommen en niet meer in het water gegaan, ha, ha!! Nog een week te gaan dus nog heel veel te doen, heerlijk!!

 13. Wat een ervaring weer, wat zijn dat toch een schattige beesten en wat staat zo’n wetsuit toch geweldig :)
  Volgens mij lees ik tussen de regels door dat de verslaving al is ingetreden…?

 14. Wat sympathiek van die Cory dat hij zijn mond hield over die slang. Als hij het aan mij had verteld had ik met terugwerkende kracht alsnog de hele boel bij elkaar gegild!!! Maar wat een super ervaring om zo met die beesten te kunnen spelen. Het staat nog steeds op mijn verlanglijstje maar ook deze vakantie zit het er niet in.
  En ik ben bang dat je toch besmet begint te raken met het virus, het begint met “niet meer weg willen” en het eindigt met “het niet te kunnen wachten om weer te gaan-buien”. Wat zal RJ gelukkig zijn met deze besmetting. Weer een top dag!

 15. Supergave dag voor jullie weer geweest, en oeps lees ik dat de verslaving al een beetje begint op te komen Caroline, het is ook zo heerlijk in Florida.
  grtjes Mineke

 16. Wat een leuke dag weer. Net ook het blog van Alberdina gelezen over Crystal River. Dat zag er ook al zo leuk uit.
  Wij zijn er na een aantal jaar ook nog niet uit wat wij lekkerder vinden, Coldstone of DQ.
  Helaas zie je Coldstone steeds minder en wordt het DQ. Geen straf natuurlijk. Ik denk dat er geen winnaar komt.
  Voorlopig nog genieten en helemaal niet denken aan naar huis gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>