Dag 10 Leuke dingen op een verregende dag

De wekker gaat weer vroeg en om even voor achten zitten we al in de auto, op weg naar St Petersburg. Er staat een Segway toer op de planning die we in Nederland al geboekt hebben. Wij hebben er zin in maar de weergoden niet en het begint steeds harder te regenen. Na overleg met de segwayman besluiten we om dit te skippen, gelukkig kunnen we gewoon een nieuwe afspraak maken.

Na zo’n lange rit willen we niet meteen omkeren en bedenken we overdekte activiteiten. We beginnen met het nabijgelegen Dali museum en daar krijgen we zeker geen spijt van! We sluiten aan bij een toer en door de uitleg zien we steeds meer boodschappen en betekenissen in de schilderijen. Vooral bij zijn surrealistische schilderijen waar hij toch zeer bekend om staat, is de uitleg erg interessant. Zijn schilderij van Abraham Lincoln zorgt zelfs bij de kinderen voor verwondering. Want van veraf of door een spiegel gekeken, zie je inderdaad Lincoln. Maar loop naar het schilderij toe en het beeld verandert. Prachtig om te zien!

image

image

image

image

image

Voor de kids is er een speurtocht en Fleur doet er enthousiast aan mee. Later halen we ook nog de audiotoer om nog meer info te krijgen. Het gebouw zelf is ook mooi en bij redelijk weer is de tuin ook een aanrader.

image

image

image

image

Als we even na de middag weg gaan, hangen we uiteraard ook onze wensen aan de wensboom; nu hopen dat ze uitkomen.. Tot mijn verrassing wensen de kids geen dingen voor zichzelf; ik dacht al dat er een soort van sinterklaaslijst aan de boom gehangen zou worden, maar dat had ik toch verkeerd ingeschat. Alhoewel Daan dan het zekere voor het onzekere neemt en wel snel vermeldt dat de nieuwe game die in november uitkomt in de decembermaand wel zeer gewaardeerd zou worden…

image

image

image

Het is lunchtijd en in plaats van een bekende keten, kiezen we voor een lokale plek waar we heerlijk eten.

image

image

Dan zijn de kids aan de beurt en in de regen die vrolijk blijft stromen rijden we langs Tampa Bay naar het aquarium in Tampa. Er zijn meer mensen op dat idee gekomen, maar we kunnen genoeg bekijken en aanraken. Hoewel het aquarium een ietwat verouderde indruk maakt, is er meer dan genoeg info te vinden en krijg je bij binnenkomst een overzicht van allerlei extra activiteiten die die dag geboden worden. We maken veel foto’s en het aanbod van dieren is groot. Als we zeggen dat deze dieren in de zee leven waar wij in gestaan hebben, kijken de kids toch wel even met een vies gezicht. Ze zijn niet zo gek op glibberige beesten tussen hun tenen.

image

image

image

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

En zo rijden we rond half zes na een volle dag weer terug. De segway toer is een beetje vergeten, want het is weer eens bevestigd dat Florida voor iedereen veel te bieden heeft; waar je belangstelling ook naar uit gaat.. Florida does have it all!!!

image

image

Note… de laptop heeft ook besloten dat hij vakantie heeft verdiend en heeft zijn beeld definitief op zwart gezet. We proberen nu de weblog op de iPad te maken, maar mocht het beeld wat afwijken, weten jullie waar de oorzaak ligt.

23 gedachten over “Dag 10 Leuke dingen op een verregende dag”

 1. Jammer vd Segway Tour maar zo te lezen hebben jullie je prima vermaakt. We zitten hier t weer al n tijdje in de gaten te houden en tja wat moet ik ervan zeggen. Helaas toch best veel regen. Ook wij komen as vrijdag die kant op dus hopen op wat beter.

 2. Mooie dag ondanks de regen ;-). De Segway tour komt vast nog aan de beurt, dat is zo leuk, voor alle leeftijden!
  Het Ringling museum in Sarasota is ook zo mooi.

 3. Kan niet anders zeggen dat het een mooie reis en dito reisverslag is. En dat jullie dan door weersomstandigheden in het museum van mijn favoriete schilder terechtkomen is een leuke bonus. Ik zou zegen; Ga Zo Door !!

 4. Ik heb persoonlijk niet heel veel met een museum over kunst maar je beschrijft het zo leuk dat ik nog de neiging krijg om te gaan hahahaha. Jammer van het weer, dat heb ik nog nooit meegemaakt wat er nu aan de hand is. Maar je zegt het zelf al, vervelen in Florida is er niet bij, er is zo ontzettend veel te doen. Het Aquarium zijn we ook geweest een keer voor de verjaardag van Alec en toen hebben we een Behind the scenes Tour gedaan, ook heel erg leuk.
  Have Fun!!

 5. Alweer een onwijs gave dag ! Jammer van die Segway tour maar het bezoek aan het Salvador Dali Museum en het Aquarium heeft alles goed gemaakt. Ieder jaar doen wij het Salvador Dali Museum, wat hij is onze favoriete schilder aller tijden ! Natuurlijk staat ook dit jaar een bezoek gepland, in oktober is er een Disney-Dali exhibition dus daar MOET ik heen. Het Aquarium hebben wij nu ook 2x bezocht en vinden het prachtig. Niet groot zodat je alle tijd kan nemen om overal alles goed te bekijken. Prima te doen deze 2 dingen op 1 dag.

  Wat jammer nou van je laptop, maar dat is gelijk een mooie gelegenheid om weer naar de Mall at Millenia te gaan. Daar zit, en dat zal je wel weten, de Apple Store en daar verkopen ze hele mooie en goede laptops. Scheelt toch weer een aantal dollars met de prijzen van thuis.

  Enjoy !

 6. Zo ook hier weer helemaal bij gelezen
  Heerlijk hoor hoe je het verwoord
  Ga zo door en het weer krijgt jullie niet klein
  Hou vol

 7. Ja wat een regen kan er toch vallen hier he. Wij zitten in Bradebton (vlakbij St. Pete’s) en het is hier vanaf vrijdag aan het gieten. Jammer van de segway maar ach wat in het vat zit…..en jullie hebben uitstekende alternatieven gevonden. Goed bezig hoor!

 8. Zo het kan vriezen, dooien, regenen of zonneschijn maar jullie maken er wat van en voor elk wat wils….segway komt nog wel.

 9. Jammer van de Segwaytour want die is echt heel leuk. Gezien jouw reactie ” Florida does have it all!! ” heb ik stellig het idee dat je al helemaal om bent 😉

  Groetjes vanuit een eveneens regenachtig NL….

 10. Leuke dag hebben er van gemaakt. Het nieuwe Dali museum staat nu ook op mijn lijstje ( nog wel even geduld, want we zijn net thuis ?). In het oude zijn wij wel geweest, vond ik ook al geweldig. Eigenlijk vinden win het eten bij de locale restaurantjes meestal leuker dan de ketens. Mooie foto’s in het aquarium!

 11. Zo das balen van jullie laptop! De timing van zulke zaken is nou nooit echt goed. Fijn dat jullie een goeie alternatief hebben kunnen vinden voor de Segway Tour. Je plannen kunnen aardig in het water vallen van al dat regen. Wij hebben het vandaag ook jammer genoeg ondervonden. Maar hopelijk is het morgen weer een betere dag. We houden het positief.

 12. Mooi alternatief hoor, is een prachtig museum.
  De Segway niet vergeten om nog een keer te doen want dat is een echte aanrader, is ook heel leuk voor de kids.
  Jammer van de regen maar jullie doen genoeg leuke dingen die dit dan weer “verzachten” 😉

 13. Jammer van de segway tour, hoop echt dat jullie die nog een keer gaan inhalen, is echt mooi de tour in St. Pete. Maar jullie hebben er alsnog een mooie dag van gemaakt, ondanks het weer.

  Gr. Ronald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>