Dag 8 en 9 – Weekend relaxen en shoppen

Het is weekend en we zitten ook helemaal in de weekendmodus. We staan wat later op en doen net een tandje rustiger dan anders. De kids wilden eens graag donuts eten als ontbijt dus ipv de gebruikelijke aardbeitjes halen we een keer donuts bij Dunkin’ Donuts. Een hapje is lekker, maar persoonlijk is het niet mijn favoriet; dit is een eenmalige actie als het aan mij ligt.

20150725_091430

We skypen met thuis en Fleur laat opa en oma het hele huis zien. Toch geweldig dat dit mogelijk is en dat ze zo precies kunnen zien waar we zijn. Helaas krijgen we ook verdrietig nieuws van het thuisfront te horen en mijn moeder sluit af met, zoals moeders eigen is, wijze woorden: “Zorg dat je van elke dag optimaal geniet, want je kunt de tijd niet nog eens over doen.” En ter plekke lijkt het alsof er een knop omgaat. Genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft en niet meer bezig zijn met het eventuele oordeel van derden. Wat dat betreft is de Amerikaanse manier van met elkaar omgaan toch veel fijner. Mensen zijn beleefd, geduldig en behulpzaam en wat me vooral opvalt is dat iedereen gewoon met zijn eigen zaken bezig is. Niemand is op elkaar aan het letten met bijbehorend oordeel, iedereen is blij als het een ander goed gaat en ik zie ook niemand andere mensen onbeschaamd aanstaren. Je hoort wel eens zeggen dat mensen Amerikanen overdreven vinden, maar ik weet wel waar mijn voorkeur naar uit gaat!

RJ wil ons meenemen naar een foodcourt en zo rijden we rond de klok van één naar de Florida Mall. We weten niet wat we zien als we bij de foodcourt aankomen; wat een keus weer. Zover je kunt kijken, zie je eetzaakjes en er is voor ieder wat wils. Nadat we allemaal gegeten hebben stelt RJ onschuldig voor om nog ‘even’ langs de winkels te lopen nu we er toch zijn. Vooropgezet plan of spontane ingeving ? Overal zijn aanbiedingen en Daan scoort nog een broek waar hij heel blij mee is, en ook voor Levi scoren we heel goed ! Bij Godiva trakteer ik RJ op de aardbeien in chocolade waar zijn moeder hem vaker mee verraste en hij smult! Na drie uur hebben we nog maar de helft van de Mall gehad, maar we houden het voor gezien.

20150725_133404

20150725_133630

20150725_133832

20150725_134159

20150725_135109

DSC00758-800x532

20150725_150116

In de rij voor de kassa; waarom neem je je hondje niet gewoon mee ? ‘Ach, hij wil niet graag alleen zijn’.

20150725_155000

Je naam wordt gewoon op de deur van pashokje geschreven

20150725_155630

20150725_170045

20150725_171125

20150725_172912

Na de International Drive wil RJ ons ook graag de ‘192’ laten zien, want anders heb je Orlando niet echt ‘beleefd’, volgens hem. Dus we gaan van stoplicht naar stoplicht, van motelletjes naar restaurantjes en (heel veel) giftshops, supermarkten en zelfs meerdere kerken; vraag me af of voor de hoeveelheid aan kerken een onderliggende reden is … ?

20150725_181223

20150725_183042

20150725_183242

20150725_183424

We besluiten om wat kleins te halen bij de Publix en zien dat ze hier zelfs een ‘Meat Manager’ en een ‘Assistent Meat Manager’ hebben; ze houden van mooie titels hier ! We eindigen met een gezellige filmavond (red RJ: Transformers 4 Age of Extinction).

20150725_191206

Zondagochtend heeft RJ een afspraak om te golfen (red RJ: op de Championsgate baan; prachtig aangelegd met overal meertjes inclusief alligators) met een collega die ook hier is met zijn gezin en Fleur en ik duiken het zwembad in om daar de eerste twee uur niet meer uit te komen. We hebben bezoek en als ik de foto naar RJ app, blijkt hij familie tegen te zijn gekomen bij de ingang van de golfbaan. Onze kraanvogel is beledigd dat hij geen eten krijgt en loopt door naar het volgende huis. Even later zien we roofvogels hoog boven ons vliegen en het worden er steeds meer.

20150726_091757

20150726_095657

20150726_105045

20150726_111213

20150726_131337

Als RJ na twee uurtjes weer thuis is, springt hij er meteen bij. Heerlijk in dit mooie weer! De kids hebben een luiermiddag op het programma staan met Transformers 1 t/m 4 en wij maken ons op voor de tweede ronde shoppen, nu bij de Mall at Milennia. Een prachtige Mall vind ik het en terwijl RJ vooral oog heeft voor wat er in de etalages ligt, bekijk ik de mooie bouwstijl; ieder zijn ding;-)

20150726_181129

Op een plein in het midden van de Mall danst een klein meisje alsof niemand kijkt en ik geniet van het kleine mupje, konden we dat gevoel maar vast blijven houden als we ouder worden. Nog wat beter kijken en ik zie dat het plein de vorm van een kalender heeft, allemaal erg mooi gemaakt en ik probeer het vanaf de tweede verdieping vast te leggen.

20150726_181449

20150726_181656

We slagen erg goed en ondanks het late tijdstip in Nederland maken we foto’s en appen we met de kids thuis…. Hoe vind je dit, die linkse of die rechtse, hoe bedoel je foto’s laden niet er staat een blauw vinkje, in een andere kleur? M of L?…. En zo gaan we met de armen vol richting kassa. Alles in de uitverkoop en RJ zou RJ niet zijn als hij snel online nog een kortingscode vindt en we de rekening nog aanzienlijk lager zien worden. Ik begrijp steeds beter waarom mensen hier ruimte in koffers laten of nog beter, extra lege koffers meenemen. Topsport is er niets bij.

We willen even een hapje eten (red RJ: Ik wilde graag PF Changs eindelijk eens proberen) en lopen via de Cheesecake Factory langs The Capitale Grill. RJ wordt door de gedachte aan hun steaks naar binnen gezogen en we krijgen geen spijt. Overheerlijk allemaal (red RJ: dit is niveau NY steakhouses, daar kan geen Outback tegenop) en de bediening is onvoorstelbaar; je wordt hier echt in de watten gelegd. Cocktails, wijn (en desserts) kies je op de iPad. We krijgen gratis twee sides om te proeven bij het hoofdgerecht en aan het eind van de maaltijd willen we (kunnen we) jammer genoeg geen dessert meer. Niet getreurd, bij het afrekenen krijgen we een zakje mee, keurig met bestek, met een klein proeverijtje van desserts voor thuis!!

20150726_182837

20150726_184436

20150726_190440

De maan laat zich inmiddels zien en de kids willen graag iets van de Mac (niet moeilijk te vinden hier), en als we thuis aankomen treffen we de kids in exact dezelfde houding aan als toen we weg gingen. Het woord relaxed geven zij een totaal nieuwe betekenis, maar dat mag als het vakantie is.

20150726_205329

26 gedachten over “Dag 8 en 9 – Weekend relaxen en shoppen”

 1. Dat iedereen in Amerika in zn waarde wordt gelaten is ook iets wat mij daar enorm aantrekt, en ook die vriendelijk en behulpzaamheid waardeer ik ook keer op keer. The Capital Grill ken ik (nog) niet, maar gaat meteen op het lijstje voor onze trip in September.

 2. Wat een heerlijke dag weer, en de reisleider heeft jullie heel wat laten zien. En het tasje van Victoria doet mij nog heel even terugdenken aan gistermiddag toen we door Victoria liepen, 90% bande werknemers was man. Dat kan alleen maar in the Us of A.
  Leuk dat RJ op het Omni is geweest, toch heel klein beetje ons resort. Ook de golfbaan er omheen is prachtig.
  Ben benieuwd of we bande week ook van die heerlijke straks voorgeschoteld krijgen van RJ zijn BBQ

  Gr. Ronald

 3. ik heb in dit blogje niet een keer het woord frankrijk gelezen….jahhhh carolien…geef het maar toe….ge bent genezen :-p

 4. Doe mij ook maar gewoon amerika met zijn onwijs aardige mensen. En idd shoppen is een sport met korting op korting op korting alles kan alles mag. Geniet er idd nog lekker van en gelukkig duurt voor ons het wachten niet zo heel lang mee

 5. Lekker relaxen, beetje zwemmen, beetje shoppen, heerlijk!
  En ja inderdaad het fatsoen staat in de VS op een veel hoger peil dan hier. Het verbaast mij altijd als je per ongeluk tegen iemand oploopt, dat de ander altijd z’n excuses aanbiedt.
  Hier kijken ze je smerig aan.

  PF Changs, Cheescake Factory, pff krijg er honger van, hahaha

 6. Wat een heerlijk weekend, luitjes! Lekker relaxen, lekker shoppen, lekker eten, wat wil je nog meer??

  Ik volg je in wat je zegt over de Amerikaanse way of life. Niemand oordeelt. Daarom vindt mijn Canadese familie Nederland zo benauwend als ze er zijn. Kleine straten en nauwe blik. En over de vriendelijkheid en nepheid las ik laatst in een column van Erik Mouthaan: “Amerikanen hebben besloten dat het fijner is om met een open en optimistische blik door het leven te gaan dan iedereen maar af te snauwen.”
  En zo is het, ik kan echt ademhalen daar. Ik kan daar altijd enorm naar uitkijken als we weer die kant op gaan.

  En inderdaad: geniet er maar lekker van. Dan doen wij dat ook!

 7. Je zegt het heel goed Caroline….die Amerikaanse vrolijkheid en beleefdheid gemeend of niet, dat heb ik liever dan hier in Nederland de winkel uit gesnauwd worden als ze iets moeten doen!! Fijn om te lezen dat je het zo enorm naar je zin hebt ( wel vervelend dat je naar nieuws hebt gekregen!!). Af en toe zie ik al een quote van RJ verschijnen en zelfs eentje waarin Outback het onderspit delft…..wie had dat gedacht hahahaha. Geniet lekker verder, dat gaat zeker lukken. Groetjes xxx Sas

 8. Ik deel je mening, heerlijk volk, die Amerikanen. Zou er zo kunnen wonen. De mentaliteit in Nederland af en toe, zucht…
  Jammer van het slechte nieuws, sterkte daarmee! En pluk de dag inderdaad.
  Heerlijke dagen weer, dat shoppen in de malls, zucht…. zo fijn!

 9. RJ en Caroline,
  Wat fijn om te lezen dat jullie zo genieten. Dit is voor later een hele mooie herinnering he ?
  Nog veel plezier en ik blijf jullie volgen…..
  Gr. Joke

 10. Zo wat heerlijk genieten zeg. Zoveel dingen zo herkenbaar, zo Orlando, zo verslavend…..lekker relaxen, shoppen, zwemmen en eten dat is vakantie. Ga zo door

 11. Leuk he die relaxte manier van leven in the USA. Wij doen altijd op de heenreis elk een volle koffer in een lege koffer en die ruimte hebben we ook altijd nodig? voor alles wat we mee terug nemen.

 12. Wijze woorden van je mams en o zo waar. Geniet van het leven…. En oordelen doen mensen in Nederland nou eenmaal graag. Met een open blik en respect voor elkaar zou het een stuk leuker zijn.
  Gelukkig zijn er mensen ( zoals in de reacties) die ook niet oordelend zijn!
  Sterkte met het slechte nieuws en ……. ENJOY!

 13. Leuk om weer te lezen hoe je het de eerste keer beleefd ook heel herkenbaar ik vind de mensen hier ook vriendelijk en behulpzaam en een beetje gek maar daar ben ik dol op!

 14. wat naar voor je dat er vervelend treurig nieuws uit Nederland is gekomen. Het is altijd een machteloos gevoel als je zo ver weg bent maar je wijze moeder heeft gelijk. Leef en pluk de dag. Het kan je laatste zijn.
  Ook wij houden heel erg van de vriendelijke manier van doen hier in Amerika. Ik heb vele male liever een nep vrolijke “How are you?” Dan een sjacherijnige troela die met niet een blik waardig gunt in elk willekeurig ander Europees land.
  En mocht je nog tips en trick nodig hebben over het volkrijgen van je koffers…….ik neem altijd twee lege koffer mee heen en ze komen NOOIT leeg mee terug hahahahaha

 15. Mooi dat je de shopping malls nu ook gezien hebt. De Mall at Millenia vinden wij ook zo mooi, alles glimt en blinkt. Wat heerlijk dat jullie samen hebben genoten van het diner bij Capital Grille en leuk dat jullie proeverijtjes mee kregen. Veel plezier.

 16. Wat vervelend allemaal weer zeg. Relaxen…shoppen….golfen….zwemmen….shoppen….(héé zie ik daar Caroline met een tasje van Victoria Secret ?? )….. Tja Mall at Millenia is toch wel de mooiste mall van Orlando en omstreken.
  Begrijp je nu eindelijk waarom iedereen, wij inclusief, met lege koffers heen gaan en met extra koffers terug komen ? Menig CC zal nog wel ontploffen hier.

  Life’s good !

 17. Jullie maken echt een geweldige trip zeg! Man man, wat een zelfkastijding is dit meelezen zeg. Dit is namelijk het allereerste jaar in mijn leven (35) dat ik niet op vakantie kan, en pas de 5e keer sinds 1997 dat ik een jaar niet naar Amerika ga… dus dan ga je meelezen en een beetje zelfmedelijden kweken haha. En heimwee….
  Maar het leest geweldig weg, dus ik blijf gewoon stug volhouden.
  Fijne trip nog!

  Groeten,
  Twan&Judith

 18. Ja hoor het is gebeurd, je bent volgens mij nu ook officieel een van de vele Florida fanaten!
  Wat is het leven toch goed, shoppen, lekker eten en drinken, mooie villa, de kids die het naar hun zin hebben. Super vakantie!!

 19. Ik merk dat bij jou het virus ook terrein aan het winnen is. Nog even en je wil steeds meer en meer…..

  Jullie zijn lekker op dreef en ik merk dat RJ een goede gids is. Misschien een nieuwe roeping?

 20. Carpe Diem…. en dat doen jullie! Wat een mooie verhalen weer…. Het “how are you” klinkt mij ook beter dan de Chagrijnige Kassiere bij de AH. Fijn om te lezen dat USA je goed bevalt.

  Gr Ron

 21. Ha Caroline, Frankrijk loopt niet weg, maar de USA, dat is gewoon ´anders´. Ik krijg er zo´n zin in, na vijf jaar lang geen Amerikaanse bodem te hebben gevoeld.

  The Capitale Grill, die zoeken we op!

 22. Hothouse,

  Wat lees ik in alle heerlijkheid iedere keer julie verslag, echt supergenieten (je schrijfstijl is echt geweldig).

  Verdrietig nieuws is nooit fijn en zeker niet op vakantie…. Maar je moeder is een wijze vrouw, pluk de dag geniet ervan en haal uit het leven wat erin zit (dat doet RJ al jaren en dus volg hem maar en het zit goed).

  Ik lees iedere dag meer en meer dat dit niet jullie laatste triple naar Amerika of zelfs Florida zal zijn.
  Ben het ook helemaal eens met je visie op de Amerikanen, ikzelf vind het zoveel prettiger hoe de mensen daar met elkaar omgaan, leven en laten leven.
  Hoe vaak wij al niet zijn aangesproken met een compliment over onze auto of een T-shirt dat we dragen, dat gebeurd je never nooit in Nederland…. Dat is een instelling van de mens die ikzelf erg kan waarderen.

  Geniet nog flink van de dagen die gaan komen (met nog wat tripjes naar Harry Potter)!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>