Dag 6 – Relaxen en omgeving verkennen

We doen het vandaag lekker rustig aan; we zwemmen, lezen, zonnen; heerlijk relaxed dus. Pas na de middag rijden we richting Downtown Disney, een gebied bij de parken van Disney waar restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn, uiteraard alles in Disney stijl. Het is niet alleen goed druk, maar ook erg warm ! We wandelen hier rond en zelfs de elektriciteitpalen hebben Disney kenmerken.

IMG_7702

20150723_183720

IMG_7703

IMG_7711

IMG_7738

IMG_7717

IMG_7722

IMG_7733

20150723_150703

20150723_151302

20150723_153813

20150723_154517

20150723_154622

20150723_154645

20150723_154901

IMG_7723

Ook laat RJ ons International Drive zien, van begin tot eind. Ik heb de term al vaker voorbij zien komen op Facebook en in blogs, maar kon me er nooit een beeld bij vormen. Het is een hele lange, en ook erg drukke, straat waar je een niet te tellen hoeveelheid restaurants, outlets, hotels, motels, appartementencomplexen, giftshops, midgetgolfbanen (en staat er nou een huis op zijn kop ???) en sinds kort ook het Orlando Eye, Sealife en Madame Tussauds vindt; kortom, alles wat je maar kunt bedenken op entertainment gebied is hier aanwezig (en ja RJ, ook een Dairy Queen ….). Als je alles zou willen bezoeken en bekijken, heb je aan één vakantie echt niet genoeg. RJ gaat heel gelukkig kijken als ik dat hardop zeg, van binnen is hij al aan het plannen… Ik vind de overgang van de rust van de gulfcoast naar de hectiek hier enorm, maar wat heeft Florida als vakantiebestemming enorm veel te bieden zeg!

20150723_163551

20150723_164730

20150723_170803

20150723_171240

20150723_171243

20150723_171721

IMG_7749

IMG_7755

IMG_7763

IMG_7772

20150723_171349

IMG_7783

Er wordt dan ook enorm veel gebouwd in dit gebied; appartementencomplexen en resorts met de meest exotische namen worden uit de grond gestampt en aan de drukte overal te zien, zal er ook genoeg vraag naar zijn.

20150723_182646

20150723_182707

IMG_7731

IMG_7715

We vinden het allebei erg leuk om rond te rijden en te kijken en zingen luidkeels mee met de radio. De kids achterin hebben alles gefilmd en gebruiken dit ter onderhandeling. Na de slaapfoto van gisteren, vinden zij dat ze het recht hebben om dit filmpje te plaatsen. Anders, dreigen ze, is het afgelopen met foto’s maken. Dus met gepaste schaamte en enigszins onder druk gezet, voldoen we aan hun eisen…

20150723_182753

Bij een kort (ok, toch iets langer dan gepland) bezoek aan de Walmart vallen weer wat zaken op; de grote keus aan ontzettend leuke kaarten én …. een medewerkster met een bordje die snel tussen de ellenlange rijen kassa’s heen en weer loopt om klanten te wijzen waar de kortste rij is, geweldig!

20150723_174129

20150723_174437

20150723_181324

En dan die vlaggetjes… Op veel plaatsen langs de weg staan kleine vlaggetjes in verschillende kleuren. In eerste instantie dacht ik dat er iets van een optocht of zo (als rasechte Limburgse een logische gedachte) langs gekomen was of dat het restanten waren van een feest, maar de vlaggetjes blijken plekken waar ondergrondse voorzieningen zoals bijvoorbeeld water- of elektriciteitsleidingen liggen te markeren. Ik vraag me af wat er gebeurt als mensen die vlaggetjes (als grapje ?) verplaatsen.

20150723_171658

We BBQ-en heerlijk buiten bij het zwembad en horen de krekels steeds harder tjirpen. Als ik opzij kijk, zie ik een rij villa’s met allemaal een kooi erachter. Het was me al eerder opgevallen, maar zo naast elkaar lijkt het wel een dierentuin, alleen dan nu met mensen erin. Ik hoor de krekels (en de andere kruip/sluip/glibber dieren die daar ongetwijfeld zitten) al met elkaar praten… Heb je die kooi daarachter al gezien? Zo leuk, ze hebben jonkies erbij.

20150723_184700

20150723_184614

‘s Avonds kijken we samen film (American Sniper) en gaan een beetje op tijd naar bed; morgen staat Universal op het programma en we willen vroeg vertrekken. Harry Potter, here we come!!!

30 gedachten over “Dag 6 – Relaxen en omgeving verkennen”

 1. Jullie zijn al helemaal in Orlando stemming, zie er heel goed uit. En Caroline, we hebben je opgegeven voor de X Factor, die ga je zeker winnen. En wat betreft die DQ, mijn wraak zal zoet zijn (haha) en ik zie dat Daan en Fleur al aardig meedoen.
  Heel veel plezier bij Harry.

  Gr. Ronald

 2. Nou zo leuk hé…. Heb me altijd afgevraagd waarom die vlaggetjes nou overal stonden. Hahaha
  Weer een indrukwekkende dag achter de rug, met genoeg ontspanning, zie ik … Ooh nee hoor ik. ??
  Vraag me af of dit verslag van gister is of van vandaag. Het heeft hier ( Bradenton) de hele dag geregend!

  1. We lopen inderdaad nog een dagje achter met blog, alhoewel het redelijk weer was vandaag, maar wel wat regen gehad tussendoor !

 3. En Robert-Jan, gewonnen bij MIB?
  Ben hier ook met een paar firsttimers, erg grappig zoals zij alles zien. Beleef je het zelf ook weer anders.
  Fijne dag morgen met mooi weer…

 4. Wat een heerlijke dag weer! De foto’s zorgen hier wel voor heimwee, hoor!
  Geniet van Harry Potter en al het andere leuks dat Universal te bieden heeft. Groeten vanuit La douce France :)

 5. Genoten van je verslagje. Leuk om te lezen hoe je de eerste keer de international drive beleefd. Girls just wanna have fun!

 6. oh, oh, dit wordt een (Amerika) verslaving. Zo begint het bij iedereen. Er zijn ook zoveel leuke dingen te doen. En als de pretparken nu ook nog op het lijstje staan is de verslaving compleet. Nou RJ, je kan gaan plannen voor volgend jaar! Over twee dagen komen wij er ook aan.

 7. Ik voel een verslaving aankomen! En haha dat filmpje, leuk.
  Leuk om even een tripje te maken langs International Drive, wat is het daar toch een drukte.

 8. Komen er nog meer zulke leuke filmpjes?
  Heerlijke dag beetje bij het zwembad, beetje shoppen, beetje rond toeren. Heerlijk, het lijkt wel vakantie!

 9. Wat een heerlijk verslag weer, jullie vermaken je prima zo te zien. En zingen waar je kinderen bij zijn blijft altijd een risico ?

 10. hahahaha lekker sfeertje op jaren 80 muziek….dan kunnen we los gaan he!! Heerlijk om al die foto’s langs te zien komen van alle bekende punten. En inderdaad Caroline het verschil tussen de kust en de omgeving van Orlando is enorm. Daarom hebben wij het dit jaar maar omgedraaid……hahahaha. Heel veel plezier in Universal, wat heb ik daar genoten verleden jaar. Nog nooit in zoveel attracties geweest als in dat park….

 11. Ik lees het al, gevalletje Bey Bey Frankrijk, Hello Florida! Superleuk daar he? Ben benieuwd hoeveel hits erop jullie filmpje komen, de sfeer zit er in ieder geval goed in. Koop ook altijd kaarten bij de Walmart, zijn echt heel leuk.

 12. De eerste keer blijft het leukst! Daarna heb je alleen maar heimwee…….ga nu zelf mijn koffer pakken, maar ik blijf meelezen zodra het kan.

 13. Superleuk jullie reisverslag, lang geleden hebben wij daar ook rond getrokken. De herkenning is zo leuk , ik geniet weer helemaal net als toen.

 14. Volgens mij zijn de kinderen om wat betreft de DQ.
  Ik geef ze groot gelijk alhoewel Coldstone ook niet verkeerd is maar ik krijg de indruk van andere blogs dat daar steeds minder filialen van zijn.
  Mooi hoor dat filmpje, dat was toch wel de tijd dat de beste muziek werd gemaakt!
  Veel plezier in Universal.

 15. Wat een leuk verslag weer! Wij zijn net terug uit de key’s en ik mis Islamorada! Zo mooi daar, maar de kids willen graag afsluiten in Orlando. Wij gaan dinsdag weer terug! Wie weet komen we jullie nog tegen!
  Veel plezier in universal!

 16. Top dag ! Waarom denken Limburgers altijd bij gekleurde vlaggetjes aan een parade ? Blijft een vreemd volkje :-) 😉
  Jullie lijken ons wel, lekker mee zingen met de radio. Alleen bij ons geen getuige op de achterbank die alles vast leggen. Bij jullie gelukkig wel, dan kunnen wij tenminste nog lekker meelachen.
  Caroline, volgens weet je nu niet eens meer hoe je Frankrijk schrijft…. Het begint in ieder geval met de F…..van Florida 😉

  Veel plezier in Universal !

 17. wat een heerlijke dag weer! En dat filmpje! Hilarisch! Zou ik ook zo doen, en dan een zusje naast me hebben van moet dit? Zucht…
  Jullie genieten lekker! Ga zo door, volgens mij kruipt er bij jullie ook een verslaving naar binnen als ik de gezichten van jullie allen bekijk. Met het grote voordeel dat je een levende tomtom en Google over het gebied bij je hebt! Geniet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>